Απόψεις Administrator
Administrator

Administrator

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2011 15:09

KATE ARREN 3

Σάββατο, 16 Ιούλιος 2011 13:01

KING TOU GIAPPOU (VIDEO)

Όνομα σκύλου/ Name of dog: KING TOU GIAPPOU

 Εκτροφέας/ Breeder: Γιάππος Αχιλλέας

Φυλή/ Breed: POINTER

 Ιδιοκτήτης/ Owner:

Φύλο/ Sex: MALE

 

Χαρακτηριστικά σημάδια/ Markings:

 Χρώμα/ Color: ΛΕΥΚΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αρ. Δερματοστιξίας/ Tattoo Nr.: 11113401

 

Ημ. Γέννησης/ Date of Birth: 2/4/2013

Ημ. Εγγραφής/ Date of registration: 8/7/2014

Αρ. Εγγραφής/ Registration Nr.: ΒΕΚ-129342

 


ΓΟΝΕΙΣ/ PARENTS ΠΑΠΠΟΙ/ GRANDPARENTS ΠΡΟΠΑΠΠΟΙ/ G.G.PARENTS ΠΡΟΠΡΟΠΑΠΠΟΙ/ G.G.G. PARENTS

1.ΠΑΤΕΡΑΣ

ZEFFIRO TOU GIAPPOU

BEK-081030

3. ΠΑΤΕΡΑΣ

GERONIMO

BEK-68597

7. ΠΑΤΕΡΑΣ

GIM

PT 197784

15. ΠΑΤΕΡΑΣ

ARGO

PT 181532

16. ΜΗΤΕΡΑ

CALI

PT 180054

8. ΜΗΤΕΡΑ

ZARA ALESSANDRO & NICOLA

JR 700517 Po

17. ΠΑΤΕΡΑΣ

LANCERE DEL VENTO

LOI 187199

18. ΜΗΤΕΡΑ

GILDA ALESSANDRO & NICOLA

JR 79851 Po

4. ΜΗΤΕΡΑ

GEMMA TOU GIAPPOU

BEK-055730

9. ΠΑΤΕΡΑΣ

RIO

LOI 00/115403

19. ΠΑΤΕΡΑΣ

RIBOT DELLA NOCE

PT 169608

20. ΜΗΤΕΡΑ

CALI

PT 180054

10. ΜΗΤΕΡΑ

DIANA

BEK-38868

21. ΠΑΤΕΡΑΣ

AMOS DEGLI UBERTI

BEK-18660

22. ΜΗΤΕΡΑ

ALVIS CINDY

BEK-22136

2. ΜΗΤΕΡΑ

ROXY TOU GIAPPOU

BEK-111134

5. ΠΑΤΕΡΑΣ

NESTOR TOU GIAPPOU

BEK-096819

11. ΠΑΤΕΡΑΣ

ANTER

LOI 03/624

23. ΠΑΤΕΡΑΣ

SYRANO DELLA STECCAIA

LOI 98/18090

24. ΜΗΤΕΡΑ

ARA

LOI 98/60489

12. ΜΗΤΕΡΑ

DANA

BEK-60643

25. ΠΑΤΕΡΑΣ

REX TOU GIAPPOU 

BEK-44704

26. ΜΗΤΕΡΑ

TINA

BEK-55503

6. ΜΗΤΕΡΑ

KIKI TOU GIAPPOU

BEK-81032

13. ΠΑΤΕΡΑΣ

REX TOU GIAPPOU

BEK-044704

27. ΠΑΤΕΡΑΣ

BAK

BEK-006147

28. ΜΗΤΕΡΑ

KALYPSO TOU GIAPPOU

BEK-018204

14. ΜΗΤΕΡΑ

OCEAN PEANIA'S

BEK-27695

29. ΠΑΤΕΡΑΣ

JERONIMO

BEK-11607

30. ΜΗΤΕΡΑ

DAFNI

BEK-10504

Κυριακή, 08 Αύγουστος 2010 17:16

Πρότυπο - Μορφολογία SOLARO

Η επίσημη περιγραφή των εθνικών χαρακτηριστικών , είναι σε μεγάλο βαθμό ελλιπής έτσι ώστε να καθίσταται δύσκολο να κάνουμε μια ακριβή περιγραφή του προτύπου. Για να  ξεπεραστεί αυτή η αρχική δυσκολία, ο Giuseppe Solaro, ένας από τους  πιο σημαντικούς κυνοτέχνες όλων των εποχών , δημιούργησε ένα μνημειώδες περιγραφικό σχέδιο εθνικών χαρακτηριστικών, τις οποίες παρουσίασε στο Παγκόσμιο Κυνολογικό Συνέδριο του Μονάχου το 1937. Ακλουθεί μια σύντομη σύνοψη του προτύπου του Solaro.

1) Κεφάλι

Δολικοκέφαλα, αυτά στα οποία το συνολικό μήκος του κεφαλιού είναι τα 4/10 του ύψους στο ακρώμιο. Το μήκος του ρύγχους είναι το μισό του μήκους του κεφαλιού, ούτως ώστε το μισό της κεφαλής πρέπει να βρίσκεται σε μια οριζόντια γραμμή η οποία ενώνει τις δυο εσωτερικές γωνιές των ματιών .

Το δυζυγωματικό πλάτος του κρανίου θα πρέπει να είναι μικρότερο από το μισό του συνολικού μήκους του κρανίου, γι’αυτό και ο κεφαλικός δείκτης δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 45. Οι διευθύνσεις των δυο αυτών επιμηκών αξόνων του κρανίου και του ρύγχους είναι συγκλίνοντες. Προεκτείνοντας προς τα πίσω τον άνω επιμήκη άξονα του ρινικού καλάμου θα πρέπει πάντοτε αυτός να  περνά κάτω από το οστό της ινιακής απόφυσης,

2) Ακρορύνιο

Βλέποντας το σε προφίλ, είναι ελαφρώς υπερυψωμένο από την οριζόντια γραμμή του ρινικού καλάμου και δεν προεξέχει από την πρόσθια κάθετη των χειλιών αλλά η πρόσθια όψη του βρίσκεται στο ίδιο κάθετο επίπεδο της πρόσθιας όψης του ρύγχους.

Πρέπει να είναι μεγάλο ,υγρό και φρέσκο με τα ρουθούνια καλά ανοιχτά και ευκίνητα. Τα ρινικά πτερύγια δεν πρέπει να είναι σαρκώδη, αλλά λεπτά και οι δυο όψεις τους , η άνω και οι πλάγιες θα πρέπει να δημιουργούν με την πρόσθια όψη ένα καθαρό κάθετο χείλος και όχι κυκλικό.

Ο χρωματισμός θα πρέπει να είναι σκούρος κηλιδώδης μανδύας ,αλλά στο άσπρο-πορτοκαλί πόιντερ οι βλεννογόνοι θα μπορούσαν να είναι κρεατί έως μαύρο.  Ένας ελαφρύς αποχρωματισμός δεν αποτελεί σοβαρό ελάττωμα.

3) Ρινικός κάλαμος

Ευθύγραμμος . Το μήκος και η διεύθυνση περιγράφονται στο κεφάλι. Το πάχος του μετρημένο στο μέσο του μήκους του, θα πρέπει να φτάνει στο 30%του συνολικού μήκους της κεφαλής ή το 70% του ίδιου του μήκους του ρινικού καλάμου.

4) Χείλη και ρύγχος

Τα άνω χείλη σε πρόσθια όψη δημιουργούν στο κάτω τμήμα τους και συγκεκριμένα στο σημείο επαφής τους ένα ημικύκλιο. Είναι πληθωρικά και γι’αυτό η πρόσθια όψη του ρύγχους είναι καλά ανεπτυγμένη σε ύψος. Θα πρέπει όμως να είναι καλά ανεπτυγμένο και σε πάχος και θα πρέπει να εμφανίζεται πεπλατυσμένο.

Το κάτω πλάγιο προφίλ του ρύγχους πριν την συναφή χειλιών, αποτελεί τμήμα αυτών και στο ύψος της συναφής  χαρακτηρίζεται από μια πτυχή του δέρματος.

 

Pg36_LbrA

Χείλος σωστό

 

Pg36_LbrB

Χείλος πλαδαρό

 

 

Pg36_LbrC

 Χείλη με αφανή συναφή

 

Το άνω-κάτω και πλάγιο προφίλ του ρύγχους εμφανίζεται ως ένα ημικυκλικό τόξο μικρής διαμέτρου. Κρατώντας το ρύγχος σε οριζόντια γραμμή θα πρέπει το κατώτερο τμήμα του παραπάνω ημικυκλίου να μην ξεπερνά προς τα κάτω το επίπεδο της συναφής χειλιών η οποία θα πρέπει να αποτελεί το χαμηλότερο σημείο του κάτω προφίλ του ρύγχους. Η συναφή αυτή θα πρέπει να  είναι έντονη και ο βλεννογόνος της καλά εμφανής δηλαδή ο βλεννογόνος της πτυχής αυτής του άνω με το κάτω χείλος θα πρέπει να είναι αρκετά εμφανής. Η θέση της συναφής  θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό κοντύτερα στην στοματική κοιλότητα. Ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται με την συναφή χειλιών των πόιντερ είναι ότι η πτυχή του δέρματος που ξεκινά αμέσως πίσω από την συναφή σε κατεύθυνση σχεδόν οριζόντια προς την περιοχή της παρωτίδας και του λαιμού σαν σε μορφή λωρίδας , δίνοντας μια όψη κρεμαστή, του κάτω τμήματος των μάγουλων. Η λωρίδα αυτή είναι το δέρμα που καλύπτει τον γελαστήρα μυ του Santorini.

Τα χείλη πρέπει να αποτελούνται από λεπτό ιστό, όχι βαρύ ούτε όμως εκκρεμμοειδες η χάλαρο.

Το ρύγχος σε ύψος (η βάθος) – μετρημένο στο ύψος της συναφής – πρέπει να φτάνει τα 8,5/10 του μήκους του.

Το μήκος του ρύγχους αντιστοιχεί στο μήκος του ρινικού καλάμου.

Η υποκόγχια περιοχή θα πρέπει να είναι καλά λαξευμένη. Οι πλάγιες όψεις του ρύγχους θα πρέπει να είναι παράλληλες γι’αυτό η πρόσθια όψη του ρύγχους είναι τετράγωνη.

5) Σιαγόνες

Η εμφάνιση τους δεν είναι στιβαρή. Με φυσιολογική ανάπτυξη και τα οδοντικά τόξα επακριβώς αντικριστά, δηλαδή οι πίσω όψεις των άνω κοπτήρων θα πρέπει να έρχονται σε πλήρη επαφή με την πρόσθια όψη των κάτω κοπτήρων. Οι κλάδοι της κάτω σιαγόνας είναι σε ευθείες  γραμμές  σε όλο το μήκους τους.

 

Pg37_CrMsc

Κρανίο με την σιαγόνα σε παρουσίαση

 

 

Pg37_Mnd

 Η γνάθος

 

Το σώμα της σιαγόνας πρέπει να είναι καλά ανεπτυγμένο και πλήρες στο πρόσθιο τμήμα της ούτως ώστε να αποτελούν στήριγμα των άνω χειλιών στην ένωση τους. Τα δόντια πρέπει να είναι λευκά, ευθύγραμμα, πλήρη σε αριθμό και ανάπτυξη.

6) Αυτί

Το αυτί θα πρέπει να είναι κρεμαστό , μαλακό, λεπτό ,πτυχωτό σε σχήμα σχεδόν τριγωνικό και πεπλατυσμένο, ώστε να εφάπτεται σε όλο το μήκος του στο τοίχωμα των μάγουλων και των παρωτίδων. Η βάση τους είναι πλατιά και καταφύονται πολύ πιο πάνω από τα ζυγωματικά τόξα δηλαδή στο άνω τμήμα των κροταφικών μυών ώστε θα λέγαμε ότι το άνω πλάγιο προφίλ του κρανίου ορίζεται από την κατάφυση των αυτιών. Η κατάφυση αυτή προς τα πίσω ορίζεται από την ένωση της κεφαλής με τον λαιμό και προς τα μπρος φτάνει στα μισά του κρανίου. Η κορυφή του αυτιού καταλήγει σε μια μύτη στενή και ποτέ πολύ κυκλική . Ο χόνδρος του αυτιού πρέπει να είναι λεπτός και να καλύπτεται από δέρμα πολύ εκλεπτυσμένο  ώστε τα επιφανειακά αγγεία; της εξωτερικής επιφάνειας να είναι καλά ορατά. Αυτή η επιφάνεια θα πρέπει να καλύπτεται από δέρμα με εξαιρετικά κοντό τρίχωμα. Το μήκος του αυτιού πρέπει να φτάνει μέγιστα στο χείλος (κάτω ) του λαιμού. Το μήκος του αυτιού πρέπει να αντίστοιχη στο μήκος του ρύγχους. Έτσι σε πόιντερ 60 εκατοστών ύψους στο ακρώμιο το μήκος του κεφαλιού είναι 24 εκατοστά , ενώ το μήκος του αυτιού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 12 εκατοστά. 

7) Μάτι

Τα μάτια πρέπει να είναι μεγάλα, στρόγγυλα και γυαλιστερά. Δεδομένου της εμφανής ανάπτυξης των μετωπιαίων κόλπων, πρέπει τα μάτια να βρίσκονται υπομετωπιαία. Η έσω γωνία των βλεφάρων πρέπει να βρίσκεται στο μέσο της απόστασης του προσθίου άκρου του ρύγχους και του εξωτερικού απώτερου άκρου της ινιακής ακρολοφίας. Ο οφθαλμικός βολβός έχει σχήμα σφαιρικό. Ούτε κοίλο, ούτε προεξέχον.

 

 

Pg40_Occ

Μάτια σε τοποθέτηση υπομετωπιαία

 

Η ίριδα έχει χρώμα σκούρας ώχρας. Στο άσπρο πορτοκαλί είναι ανεκτό ένα χρώμα όχι τόσο έντονο, όμως ποτέ ένα χρώμα ανοιχτό. Τα βλέφαρα πρέπει να εφάπτονται αρμονικά στον οφθαλμικό βολβό. Το βλεφαρικό χείλος πρέπει να είναι κυκλικό και όχι αμυγδαλωτό. Το χρώμα  των βλεφαρικών χειλιών πρέπει να είναι στο σκούρο κηλιδωτό του μανδύα. Στο άσπρο-πορτοκαλί πρέπει να είναι μαύρο η να μαυρίζει. 

8) Λαιμός

Το μήκος του λαιμού μετρημένο από την βάση του αυχένα έως το ακρώμιο, με τον λαιμό σε έκταση, είναι ίσο με το μήκος της κεφαλής δηλαδή πρέπει να φτάνει τα 4/10 του ύψους στο ακρώμιο. Η περίμετρος του στα μισά του μήκους του σε ένα πόιντερ 60 εκατοστών στο ακρώμιο, πρέπει να είναι 40 εκατοστά δηλαδή 3/5 ή και περισσότερα του μήκους του. Σε σχέση με το ύψος του (ακροώμιο) η διάμετρος θα πρέπει να είναι τα 2/3 η 66,66% του συγκεκριμένου ύψους. Γι’αυτό ο λαιμός πρέπει να είναι καλά δομημένος μυϊκά , στεγνός , μακρύς και ελαφρύς. Το άνω προφίλ του λαιμού είναι τοξοειδές και σταδιακά μειώνεται καθώς προχώρα προς το ακρώμιο. Το κάτω προφίλ δεν πρέπει να χαλάει από την παρουσία χαλαρού δέρματος.

 

Pg40_Col1Pg40_Col2

              Σωστός λαιμός                                             Καθετος λαιμός

 

Pg40_Col3Pg40_Col4

Λεπτός λαιμός                                                            Παχύς λαιμός

 

Πρόσθια άκρα

9) Ωμοπλάτη

Πρέπει να είναι μακρά, κεκλιμένη με μακριούς μυς καλά σχηματισμένους και  να ξεχωρίζουν εμφανώς μεταξύ τους οι δυο ωμοπλάτες.

 

Pg41_Sp1

Ωμοπλάτη σωστά κεκλιμένη

 

Η ωμοπλάτη πρέπει να είναι ελεύθερη σε κίνηση . το μήκος της είναι σχετικά περισσότερο του 1/4 του ύψους του ακρωμίου και σε ένα πόιντερ 60 εκατοστών ύψους, η ωμοπλάτη δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 16 εκατοστά. Η κλίση της πρέπει να είναι 45ο έως 55ο σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο.

Σε σχέση με το μέσο επίπεδο του σκύλου σε όρθια στάση, η κορυφές της ωμοπλάτης πρέπει να είναι πολύ κοντά η μια στην άλλη και δεν πρέπει να απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 1,5 εκατοστό.

 

Pg41_Sp3

Σωστό μετακάρπιο

 

 

Pg41_Sp2

Βραχίονας πολύ κεκλιμένος

 

Pg41_Sp4

Μετακάρπιο λίγο ίσιο

10) Βραχίονας (μπράτσο)

Ο βραχίονας είναι καλά στερεωμένος στον κορμό στα άνω 2/3 του και όπως η ωμοπλάτη θα πρέπει να έχει γερούς και μακριούς μυς, ευδιάκριτους με γερά οστά. Η κλίση του είναι μικρότερη της ωμοπλάτης και βρίσκεται μεταξύ 60ο και 70ο με το οριζόντιο επίπεδο και το μήκος του είναι περίπου 30% του ύψους στο ακρώμιο. Η γωνία βραχίονα-ωμοπλάτης είναι 110ο θεωρώντας ότι η ωμοπλάτη έχει 45ο κλίση. Η διεύθυνση του είναι σχετικά παράλληλη στο μέσο επίπεδο του σώματος . Στο κάτω μέρος τους είναι ελεύθερο από τον κορμό , για αυτό η μασχάλη του πρέπει να είναι ψηλά

Pg42_AppA1Pg42_AppA2

Μπροστινό σωστό πάτημα σε προφίλ                 Σωστή θέση εμπρός ποδιών

 

11) Αντιβράχιο

Παρουσιάζεται έως μια ευθεία κάθετη γραμμή με γερό οστό. Η τομή του είναι οβάλ. Αποτελείται από γέρο οπίσθιο τένοντα (καμπτήρας τένοντας του καρπού) εμφανώς σχηματισμένο με την παρουσία αύλακας. Το μήκος του είναι ίσο με το μήκος του βραχίονα και λίγο λιγότερο από το 1/3 του ύψους του ακρωμίου και συγκεκριμένα το 29,8%. Το ύψος του όλου κάτω άκρου στον αγκώνα ( κορυφή του ωλέκρανου) είναι το 50,87% του ύψους στο ακρώμιο. Έτσι σε ένα πόιντερ 60 εκατοστών το ύψος στον αγκώνα είναι 30,5 εκατοστά.

 

Pg42_AppBC1Pg42_AppD1

Εμπρός πάτημα όχι σωστό                                                    Κάθετο εμπρός πάτημα

 

Pg42_AppB2Pg42_AppC2

Εμπρός ραιβοποδία                                                               Εμπρός βλαισοποδία

 

12) Καρπός

Ο καρπός ακολουθεί την κάθετη  γραμμή του αντιβραχίου. Πρέπει να είναι στεγνός, ευκίνητος , να καλύπτεται από λεπτό δέρμα και το καρπικό φύμα να είναι καλά προεξέχον.

 

13) Μετακάρπιο

Τα μετακάρπια πρέπει να είναι πεπλατυσμένα  από εμπρός προς τα πίσω και να ακολούθου την κάθετη ευθεία του αντιβραχίου σε πρόσθια όψη. Το πάχος τους είναι μικρότερο από αυτό των αντιβραχίων. Πρέπει να είναι στεγνά , καλυμμένα από  λεπτό δέρμα με ελάχιστο υποδόριο κυτταρικό ιστό ούτως ώστε να γίνονται καλά εμφανή και να ξεχωρίζουν σαφώς το ένα από το άλλο τα τέσσερα οστά των μετακαρπίων.

 

Pg43_Mtc1Pg43_Mtc2Pg43_Mtc3

Σωστή κλίση μετακαρπίου                            Μετακάρπιο ευθύ                           Μετακάρπιο πολύ  κεκλιμένο

 

Το ύψος τους δεν πρέπει να είναι λιγότερο από το 1/6 του ύψους όλου του άκρου έως τον αγκώνα. Όταν τα βλέπεις σε προφίλ θα πρέπει να είναι σχετικά επικλινή. 

14) Πέλμα

Το σχήμα τους είναι οβάλ (πέλμα λαγού) , δάχτυλα ενωμένα μεταξύ τους και τοξοειδή, καλυμμένα με τρίχωμα πυκνό και κοντό. Τα δακτυλικά μαξιλαράκια είναι λίγο σαρκώδη, τα πέλματα στεγνά, σκληρά και χρωματιστά. Τα νύχια σκληρά, κυρτά και χρωματιστά. 

15) Σώμα

Το μήκος του κορμού μετρημένο από την βραχιονοομωπλατια κορυφή μέχρι το πίσω μέρος του ισχίου είναι ίσο με το ύψος στο ακρώμιο. 

16) Στήθος

Φαρδύ και καλά ανοιχτό, θωρακικοί μυς καλά σχηματισμένοι. Το φάρδος είναι ευθέως ανάλογο με το φάρδος των πλευρών , μεταξύ των πλαγίων ορίων  του (άνω πρόσθια άκρα των βραχιόνων) και φτάνει το 25% του ύψους στο ακρώμιο.

 

Οι γραμμές ΑΒ και CD δείχνουν τις κλίσεις των ωμοπλατών σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο του κορμού

 

 

Pg44_Mes1

Pg44_Mes2
Pg44_Mes3

Κορυφές ωμοπλατών

ομαλά στενές

Βραχύμορφο

κορυφές ωμοπλατών

απομακρυσμένες

Δολικόμορφο

κορυφές ωμοπλατών

πολύ στενές

                                           

 

17) Πλευρά

Φαρδιά, κατεβαίνουν προς το ύψος των αγκώνων η λίγο πιο χαμηλά, βαθύ , κοίλο στα μισά του ύψους του. Η εγκάρσια διάμετρος είναι μεγίστη στο μέσο του ύψους του, μειώνεται δε αισθητά όσο προχωρεί προς το στέρνο, όχι όμως τόσο ώστε να παίρνει το σχήμα καρίνας.

Pg45_TorCo5

Πλευρά σωστά κυρτωμένα


Τα πλευρά για τον λόγο αυτό είναι μακρά , καλά κυρτά και τα πλευρικά τόξα είναι καλά ανοιχτά. Τα μεσοπλεύρια διαστήματα είναι σαφώς εμφανή. Οι τελευταίες ψευδοπλευρές είναι αρκετά κοντά στο πρόσθιο άκρο του μηρού.

 

Pg45_TorCo4Pg45_TorCo6

Θώρακας βαρελοειδής                                     Πλευρά επίπεδα

 

Η θωρακική χώρα είναι μακρά , σε προφίλ η περιοχή αυτή έχει ημικυκλικό σχήμα και δείχνει να καλύπτει την κοιλιά. Η περιφέρεια των πλευρών πρέπει να είναι περίπου 1/4 περισσότερη από το ύψος στο ακρώμιο και η εγκάρσια διάμετρος τους πρέπει να φτάνει τουλάχιστον το 30,88% του ύψους στο ακρώμιο. Σε ένα πόιντερ 60 εκατοστών , οι διαστάσεις πρέπει να είναι οι εξής : περίμετρος 74 εκατοστά (πίσω από τους αγκώνες), περίμετρος στα πλευρικά τόξα 64 εκατοστά, βάθος 30,5 εκατοστά, ύψος 30 εκατοστά , εγκάρσια διάμετρος από 18,5 έως 19,5 εκατοστά.

 

Pg45_Tor1Pg45_Tor2

Θώρακας καλά σχηματισμένος                                                                Θώρακας με ανεπαρκές ύψος

 

18) Πλάτη

Ακρώμιο υπερυψωμένο στο επίπεδο της ράχης και στενό λόγο της μικρής απόστασης  που έχουν οι κορυφές των ωμοπλατών. Το άνω προφίλ είναι επίπεδο. Το μήκος είναι περίπου 31% του ύψους στο ακρώμιο και συγκεκριμένα σε ένα πόιντερ 60 εκατοστών το μήκος της πλάτης είναι 18,7 εκατοστά.

19) Οσφύ η νεφρό

Ενωμένο με την πλάτη, σχετικά κυρτό σε προφίλ, οι μυς καλά σχηματισμένοι σε πάχος, το μήκος του είναι λίγο λιγότερο από το 1/5 του ύψους στο ακρώμιο. Το πάχος του πλησιάζει το μήκος του με μια αναλογία 14,5/16.

20) Κοιλιά και γλουτοί

Το άνω προφίλ της κοιλιάς ανεβαίνει προς τα πάνω πηγαίνοντας προς τους γλουτούς, δίνοντας έτσι μια μορφή στην κοιλιά στεγνή χωρίς υπερβολές. Η κοιλιά ξεκινά από το τελείωμα του στέρνου και σε ύψος 6-8 εκατοστά από το χαμηλότερο σημείο του θώρακα. Οι γλουτοί πρέπει να είναι σχεδόν ίσοι σε μήκος  με την περιοχή της οσφύς. Η κυρτότητα των γλουτών πρέπει να είναι ελάχιστη.

21) Η λεκάνη

Η οποία προεκτείνει προς τα πίσω την κυρτή γραμμή της οσφύς, πρέπει να είναι φαρδιά, στιβαρή και μυώδης, γι’αυτό η εγκάρσια διάμετρος μεταξύ των δυο ισχίων πρέπει να φτάνει το 1/7 του ύψους στο ακρώμιο. Το μήκος της πρέπει να φτάνει περίπου το 1/3 του ύψους στο ακρώμιο και συγκεκριμένα 28-30%.

 

Pg47_CoxScr

Σωστή κλίση κόκκυγα και ιερού

 

Η κλίση της λεκάνης από το ισχίο μέχρι την έκφυση της ουράς είναι περίπου 10ο-15ο με το οριζόντιο επίπεδο, γι’αυτό και στα πόιντερ η λεκάνη θεωρείται σχεδόν οριζόντια.

22) Ουρά

Εκφύεται από την ευθεία της λεκάνης, παχιά και στιβαρή στη ρίζα της και σταδιακά λεπταίνει έως το άκρο της, το οποίο πρέπει να είναι εξαιρετικά λεπτό και μικρό. Πρέπει να καλύπτεται από λεπτό τρίχωμα και κοντό τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος της.

 

Pg47_Cd1Pg47_Cd2

Ουρά σωστή                                                                                  Ουρά αποκλίνουσα

 

Το μήκος της δεν πρέπει να ξεπερνά το 53% του ύψους στο ακρώμιο και καλύτερα να μην ξεπερνά το ύψος του εμπρός αγκώνα από το έδαφος (50,83% του ύψους του ακρωμίου). Το μήκος της ουράς είναι ανεκτό έως το άνω άκρο του ταρσού με τον σκύλο σε όρθια στάση ηρεμίας.

  • Σκληρή, ευθεία σε  όλο της το μήκος και σε όλες τις στάσεις (οριζόντια-κάθετηη)
  • Το ΄ χερούλι της τουλούμπας ‘ (αντλία) , το πρώτο μισό περίπου εμφανίζει μια ελαφριά κυρτότητα προς κάτω του άνω μέρους, ενώ το δεύτερο μισό εμφανίζει μια αντίθετη κυρτότητα του κάτω μέρους
  • Μοναδική μεγάλη κυρτότητα, η ουρά εδώ παρουσιάζει σε όλο της μήκος μια μοναδική μεγάλη καμπύλη στο πάνω μέρος της.
Pg46_Cd1Pg46_Cd2

Ουρά  ‘’χερούλι της τουλούμπας’’                                                                    Ουρά κρεμαστή

 

Pg46_Cd3Pg46_Cd4

Ουρά λεπτή στην ρίζα της                                                                              Ουρά με μοναδική κλίση ψηλά

                                                                                                                             τοποθετημένη με υπερβολικό τρίχωμα

 

Πίσω άκρα

23) Μηρός  

Μεγάλος , φαρδύς,  μυώδης με μυς καλά σχηματισμένους, οπίσθιο χείλος κυρτό με καλά σχηματισμένη μύτη γλουτών. Το μήκος του δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το 1/3 του ύψους στο ακρώμιο. Η εξωτερική του όψη από το ένα χείλος στο άλλο θα πρέπει να φτάνει τα 3/4 του μήκους του μηρού, έτσι σε ένα πόιντερ 60 εκατοστών το φάρδος του μηρού θα πρέπει να είναι 15 εκατοστά . Η κατεύθυνση του είναι σχετικά λοξή  από πάνω προς τα κάτω και από πίσω προς τα εμπρός (75ο) και σε σχέση με την κατακόρυφο θα πρέπει να είναι παράλληλα με το μέσο επίπεδο του σώματος.

24) Κνήμη

Αποτελείται από γέρο οστό και φέρει μυς στεγνούς ακόμη και στην πρόσθια όψη του. Η αυλάκωση της κνήμης είναι έντονη με κυρίαρχη την παρουσία της σαφηνής’ φλέβας τόσο ώστε να μοιάζει με ένα χονδρό κορδόνι.

 

Pg48_VaccA

Πάτημα σωστό

 

Το μήκος της είναι λίγο μικρότερο από τον μηρό και είναι 32,5% του ύψους στο ακρώμιο. Η κλίση της είναι 38ο από το οριζόντιο επίπεδο.

 

Pg48_VaccBPg48_VaccC

Ραιβοποδία                                                                                                     Βλεσσοποδία

 

25) Ταρσός

Η απόσταση του πέλματος του ποδιού έως την μύτη του ταρσού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 27,27% του ύψους στο ακρώμιο. Δεν είναι αρκετά φαρδύς στο πλάι, η δε πρόσθια γωνία είναι κλειστή δεδομένου της έντονης κλίσης της κνήμης (38ο). Κοιτώντας από πίσω η ευθεία των ταρσών προς το έδαφος πρέπει να βρίσκεται στην ίδια κατακόρυφο που περνά από την άκρη των γλουτών προς το έδαφος.

Pg49_AppA Pg49_AppC
Σωστό πίσω πάτημα Κάτω άκρο με γωνίες πολύ ανοιχτές
Pg49_AppB Pg49_AppD

Ταρσός κεκλιμένος από πάνω προς τα κάτω

και από εμπρός προς τα πίσω

Ταρσός κεκλιμένος από πάνω προς τα κάτω

και από πίσω προς τα εμπρός

 

 

26) Πέλμα

Είναι λιγότερο οβάλ από το πρόσθιο , σε αναλογία όμως με αυτό.

Pg49PiedeA Pg49PiedeB

Πέλμα με σωστό σχήμα

και δάχτυλα καλά κλειστά

Πέλμα πεπλατυσμένο

με δάχτυλα ανοιχτά


27) Μανδύας

Το τρίχωμα πρέπει να είναι πυκνό, ομοιόμορφο σε μήκος, λείο, λεπτό, κοντό, λαμπερό, δεν πρέπει να παρουσιάζει ούτε καν ψήγματα πτυχών σε όλα τα σημεία του σώματος. Ο ιστός του δέρματος θα πρέπει να είναι διαυγής. Το μήκος του τριχώματος είναι 1 εκατοστού και δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,5 εκατοστό.

28) Δέρμα

Εφάπτεται καλά με το σώμα σε κάθε περιοχή. πρέπει να είναι λεπτό ώστε να είναι εμφανές το φλεβικό δίκτυο ιδιαίτερα στο πτερύγιο του αυτιού και στα πρόσθια άκρα. Ο λαιμός και το κεφάλι δεν πρέπει να παρουσιάζουν ρυτίδες. Το χρώμα των βλεννογόνων πρέπει να είναι μαύρο η καστανό ανάλογα με τις σκούρες κηλίδες του μανδύα. στο δε άσπρο πορτοκαλί θα πρέπει να είναι μαύρο η να μαυρίζει. Στο χρώμα αυτό επιτρέπεται ένα χρώμα κρεατί. Το χρώμα των νυχιών και του δέρματος των δακτυλικών μαξιλαριών πρέπει να είναι σκούρο.

 

29) Ύψος

Στα αρσενικά 55-62 εκατοστά.

Στα θηλυκά 54-60 εκατοστά.

 

30) Βάρος

Από 20 έως 30 κιλά.

31) Περπάτημα

Στο κυνήγι με μεγάλο καλπασμό.

 

ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

1. Κεφάλι : Έντονη απόκλιση των άνω επιμηκών κρανιοπροσωπικών αξόνων
2. Ακρορρύνιο: Ολικώς αποχρωματισμός
3. Ρινικός κάλαμος: Σχήμα κριαροειδές.
4. Μάτι: Αμφόπλευρος αποχρωματισμός των βλεφάρων και αμφοτερόπλευρος στραβισμός
5. Σιαγόνες : Υπογναθισμός, εάν οφείλεται στο μικρό μήκος των βραχιόνων της κάτω σιαγόνας, έντονος προγναθισμός εάν είναι εμφανώς ορατός εξωτερικά.
6. Όργανα αναπαραγωγής : κρυπτοορχειδια, μονοορχειδια.
7. Ουρά : Άνουρο, κοντό μήκος ουράς είτε συγγενές είτε τεχνητά και σε σχήμα αντεστραμμένης προς την πλάτη μάνικας.
8. Άκρα :Παρουσία 5ου δακτύλου( σπιρούνια) στα πίσω άκρα (ταρσό)
9. Χρωματισμός : Σχιστόλιθου, μόλυβδου και τιγροειδές.

10. Δέρμα : Ολικός αποχρωματισμός ακρορρινιου και βλεφάρων.

11. Ύψος : Πάνω από 65 εκατοστά και απόκλιση 2 εκατοστών κάτω από το ελάχιστο επιθυμητό ύψος.

12. Περπάτημα : Νωχελικό, πλαγιοβαδισμός.

13. Γενικά : Κατά την διάρκεια μιας έκθεσης εάν ένα οποιοδήποτε τμήμα του σκύλου αποκλίνει πλήρως από το στάνταρντ τότε αποκλείεται και ο υπό εξέταση σκύλος.

 

Υποσημείωση : Η παρουσίαση του προτύπου του Solaro αποκλειστικό στόχο έχει να ενημερώσει όσο πληρεστέρα γίνεται τους αναγνώστες της σελίδας μας. Θα έχετε βέβαια διαπιστώσει ότι υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δυο προτύπων. Οφείλουμε λοιπόν να εξηγήσουμε ότι το επίσημο στάνταρντ με το οποίο αξιολογούνται οι σκύλοι είναι αυτό της FCI. Το πρότυπο του Solaro έχει επικρατήσει κυρίως στην Ιταλία.

Κυριακή, 08 Αύγουστος 2010 10:49

IOLAS TOU GIAPPOU

ΓΟΝΕΙΣ/ PARENTS ΠΑΠΠΟΙ/ GRANDPARENTS ΠΡΟΠΑΠΠΟΙ/ G.G.PARENTS ΠΡΟΠΡΟΠΑΠΠΟΙ/ G.G.G. PARENTS

1.ΠΑΤΕΡΑΣ

ZEFFIRO TOU GIAPPOU

BEK-81030

3. ΠΑΤΕΡΑΣ

GERONIMO

BEK-068597

7. ΠΑΤΕΡΑΣ

GIM

PT 197784

15. ΠΑΤΕΡΑΣ

AROS

PT 181532

16. ΜΗΤΕΡΑ

CALI

PT 180054

8. ΜΗΤΕΡΑ

ZARA ALESSANDRO & NICOLA

JR 700517 PO

17. ΠΑΤΕΡΑΣ

LANCERE DEL VENTO

LOI 187199

18. ΜΗΤΕΡΑ

GILDA ALESSANDRO & NICOLA 

JR 79851 PO

4. ΜΗΤΕΡΑ

GEMMA TOU GIAPPOU

BEK-055730

9. ΠΑΤΕΡΑΣ

RIO

LOI 00/115403

19. ΠΑΤΕΡΑΣ

RIBOT DELLA NOCE

PT 189608

20. ΜΗΤΕΡΑ

CALI

PT 180054

10. ΜΗΤΕΡΑ

DIANA

BEK-038868

21. ΠΑΤΕΡΑΣ

AMOS DEGLI UBERTI

BEK-018660

22. ΜΗΤΕΡΑ

ALVIS CINDY

BEK-022136

2. ΜΗΤΕΡΑ

ARTEMIS TOU GIAPPOU

BEK-094217

5. ΠΑΤΕΡΑΣ

GERONIMO

BEK-068597

11. ΠΑΤΕΡΑΣ

GIM

PT 197784

23. ΠΑΤΕΡΑΣ

AROS

PT 181532

24. ΜΗΤΕΡΑ

CALI

PT 180054

12. ΜΗΤΕΡΑ

ZARA ALESSANDRO & NICOLA

JR 700517 PO

25. ΠΑΤΕΡΑΣ

LANCERE DEL VENTO

LOI 187199

26. ΜΗΤΕΡΑ

GILDA ALESSANDRO & NICOLA

JR 79851 PO

6. ΜΗΤΕΡΑ

GLENDA TOU GIAPPOU

BEK-055729

13. ΠΑΤΕΡΑΣ

RIO

LOI 00/115403

27. ΠΑΤΕΡΑΣ

RIBOT DELLA NOCE

PT 189608

28. ΜΗΤΕΡΑ

CALI

PT 180054

14. ΜΗΤΕΡΑ

DIANA

BEK-038868

29. ΠΑΤΕΡΑΣ

AMOS DEGLI UBERTI

BEK-186660

30. ΜΗΤΕΡΑ

ALVIS CINDY

BEK-022136

Τρίτη, 03 Αύγουστος 2010 00:14

Πρότυπο - Μορφολογία F.C.I.

Γενική Εμφάνιση

Συμμετρικό και γενικά καλοσχηματισμένο,γενικό περίγραμμα μία σειρά από αρμονικές καμπύλες.Δυνατή αλλά κομψή εμφάνιση.

 

Χαρακτηριστικά

Αριστοκρατικό. Ενεργητικό παρουσιαστικό, με δύναμη, αντοχή και ταχύτητα.

 

Χαρακτήρας

Ευγενικός και ήρεμος.

 

Κεφάλι και κρανίο

Κρανίο μεσαίου μεγέθους, σε αναλογία με το μήκος του κρανίου ρινομετωπικό κοίλωμα έντονο, προτεταμένο ινιακό οστό. Μύτη και μάτια σκούρα, αλλά μπορεί να είναι πιο ανοιχτόχρωμα σε άτομα με μανδύα λευκό ή λεμονί. Ρουθούνια ανοιχτά,μαλακά και υγρά. Ρύγχος ελαφρώς ανασηκωμένο, με τελείωμα σε ευθεία με τα ρουθούνια. Ελαφρώς βαθουλωμένα μάτια, ζυγωματικά όχι προτεταμένα, καλοσχηματισμένα και μαλακά χείλη.

Pg36_LbrA

Pg36_LbrB

Pg36_LbrC

Μάτια

Συμμετρικά ως προς το ρύγχος και τα ρουθούνια λαμπερά και ευγενικά στην έκφραση. Καστανά ή καφέ χρώματος αναλόγως με το χρώμα του τριχώματος, όχι προκλητικά ή έκπληκτα, ούτε θλιμμένα.

Pg40_Occ

Αυτιά

Με λεπτό δέρμα τοποθετημένα ψηλά κρεμασμένα κοντά στο κρανίο,μεσσαίου μεγέθους,ελαφρώς μυτερά στις άκρες.

 

Στόμα

Ισχυρά σαγόνια με τέλεια κανονική και πλήρη ψαλιδοδοντία.

Pg37_CrMscPg37_Mnd

 

Λαιμός

Μακρύς, μυώδης, ελαφρώς τοξοειδής ομαλά αναδυώμενος από τους ώμους απαλλαγμένος από προγούλια.

Pg40_Col1Pg40_Col2

Pg40_Col3Pg40_Col4

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ώμοι μακρύς, κεκλιμένοι και καλά στηριγμένοι πίσω θώρακας αρκετά φαρδύς για αρκετό θωρακικό χώρο. Στέρνο αρκετά κατεβασμένο έως τους αγκώνες. Πόδια ίσια και ισχυρά με καλά οβάλ κόκκαλα, πίσω ισχυρούς και εμφανής τένοντες. Τα γόνατα είναι στην ίδια ευθεία με τα μπροστινά πόδια εξέχοντας ελαφρώς προς τα μέσα.Καρποί μακρυοί,ισχυροί και αυθεντικοί. Ελαφρώς κεκλιμένοι.

 

Κορμός

Ανεπτυγμένα και ελαστικά πλευρά, ισχυρά στηριγμένα που καταλήγουν σε ισχυρούς μυώδης και ελαφρώς τοξοειδής λαγώνες. Κοντή οσφύ. Σπονδιλική στήλη καλοτοποθετημένη και προεξέχουσα όχι πάνω από το επίπεδο της ράχης.

 

Πίσω σκέλη

Πολύ μυώδη. Έντονη γωνία γονάτου. Καλή έκταση μηρού και κνήμης. Ταρσοί κάθετα τοποθετημένοι.

 

Πέλματα

Οβάλ, σφιχτά, τοξοειδή δάχτυλα με καλά μαξιλαράκια.

 

Ουρά

Μεσαίου μεγέθους, χοντρή στη βάση μειωμένη σταδιακά σε μύτη. Καλά σκεπασμένη σε τρίχωμα. Φέρεται στην προέκταση της ράχης χωρίς γύρισμα προς τα πάνω. Στην κίνηση πρέπει να κινείται χαλαρά δεξιά-αριστερά.

 

Κίνηση

Που καλύπτει αρκετό έδαφος. Ωθούμενη από το πίσω σύστημα με αγκώνες ούτε μέσα ούτε έξω. Σίγουρα όχι μία νευρική κίνηση.

 

Τρίχωμα

Φίνο, κοντό, σκληρό και ομοιόμορφα κατανεμημένο, απόλυτα λείο και ίσιο με επιθυμητή γυαλάδα.

 

Χρώμα

Συνηθή χρωματισμοί  είναι λευκό-λεμονί, λευκό-πορτοκαλί, λευκό-συκωτί και λευκό μαύρο. Μονόχρωμα και τρίχωμα είναι επίσης σωστά.

 

Μέγεθος

Επιθυμητό μέγεθος για τα αρσενικά είναι 63-69cm στο ακροώμιο και στα θυληκά 61-66cm.

 

Ελλατώματα

Οποιαδήποτε απόκλιση από τα παραπάνω χαρακτηριστικά σημεία θα πρέπει να θεωρείται ελλάτωμα και η σοβαρότητα με την οποία το ελλάτωμα θα αξιολογείται πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη αναλογία με τον βαθμό που το ελλάτωμα αυτό επηρρεάζει την υγεία, την ευζωία και την ικανότητα του ζώου να εκτελέσει την παραδοσιακή του εργασία.

 

Σημείωση

Τα αρσενικά άτομα θα πρέπει να έχουν δύο προφανώς φυσιολογικούς όρχεις,πλήρως κατεβασμένους μέσα στο όσχεο.

Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2010 20:31

Ιστορία

088._English_PointerΗ καταγωγή του Πόιντερ χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι πρώτες απεικονίσεις ενός σκύλου με μακριά ουρά, κρεμαστά αυτιά, ο οποίος συνοδεύεται από άνδρες που κυνηγάνε με τη χρήση διχτιού βρίσκονται στις Αιγυπτιακές πυραμίδες. Λόγω του ότι τα δίχτυα χρησιμοποιούνταν για την σύλληψη πουλιών, αρκετοί πιθανολογούν ότι το Πόιντερ εξελίχθηκε από αυτά τα σκυλιά.

Στην Ευρώπη ο σκύλος αυτός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 13ου αιώνα σε διάφορες χώρες. Η χώρα η οποία κυριάρχησε ως πατρίδα του σύγχρονου Πόιντερ είναι η Ισπανία. Εκεί υπήρχε ένα κυνηγόσκυλο λευκό-σκούρο πορτοκαλί και λευκό-συκώτι γνωστό ως Μπράκ, το οποίο ήταν ένας σκύλος δείκτης με καλή όσφρηση. Την καταγωγή του Πόιντερ διεκδικούν και άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες. Το σίγουρο είναι ότι το Πόιντερ διασταυρούμενο με άλλες φυλές είναι ο βασικός πρόγονος όλων των σύγχρονων σκύλων φέρμας.

Το Πόιντερ αρχικά εισήχθη στην Αγγλία τον 18ο αιώνα μιας και προγενέστερα δεν υπάρχουν ίχνη της φυλής ούτε σε εικόνες ούτε σε βιβλία. Η πρώτη αναφορά της φυλής στην Αγγλία είναι μία εικόνα του Δούκα του Kingston, με το κυνοτροφείο του με Πόιντερς που χρονολογείται το 1725. Τα εμφανιζόμενα αυτά ζώα είναι της ίδιας κομψότητας με τους Γάλλο-Ιταλικούς σκύλους φέρμας όπως αυτοί αναπαριστούνται στους πίνακες Oudry και Desportes για τους Γάλλους βασιλείς, στα τέλη του 17ου αιώνα. Αυτό αποδεικνύει ότι οι Άγγλοι δεν μπορούν να θεωρηθούν οι πρωτοπόροι της φυλής. Το όνομα της μάλιστα πιθανότατα προήλθε από το Ισπανικό “punta” και ισχυροποιεί την άποψη ότι τα πρώτα άτομα της φυλής προέρχονται από εκεί. Στην Αγγλία πιθανότατα ήρθαν κατά την επιστροφή του στρατού μετά τη Συνθήκη της Ουτρέχτης το 1712. Εκεί τα βαριά Ισπανικά άτομα πρέπει προσεχτικά να διασταυρώθηκαν με τα πιο ‘’αγωνιστικά’’ Γαλλικά άτομα τα οποία είχε προτίμηση ο Δούκας του Kingston καθώς και άλλοι , τα οποία είχαν παρόμοια σωματοδομή. Έτσι δημιουργήθηκε ο σύγχρονος τόπος της φυλής η οποία τελικά επικράτησε με τον όρο, Αγγλικό Πόιντερ. Οι μορφές των σκύλων που απεικονίζονται στους πίνακες του Tillemans από το 1725 καταρρίπτουν πλήρως την άποψη ότι η διασταύρωση με Foxhound ήταν απαραίτητη για να δώσουν στο Πόιντερ ποιότητα και ταχύτητα. Πιθανόν τέτοιες πειραματικές προσπάθειες να έγιναν μιας και υπήρχε τότε η προκατάληψη κάποιων, ότι τα Foxhound ήταν ζώα με ανώτατα προσόντα και ότι τα προσόντα όλων των άλλων φυλών προήλθαν από διασταυρώσεις με αυτά. Ο συνταγματάρχης Thorton στα τέλη του 18ου αιώνα, όπως προκύπτει από μαρτυρίες, ήταν ο πρώτος που επιχείρησε μία τέτοια καταστροφική προσπάθεια. Η χωρίς αμφιβολία αρχική του επιτυχία με την γέννηση ενός πολυδιακεκριμένου ζώου όπως ο Dash,ενθάρρυνε πολλούς άλλους έκτοτε να μιμηθούν το μάλλον επιβλαβές αυτό εγχείρημα.

Στις αρχές του 19ου αιώνα αρχίζει και αναπτύσσεται η Κυνοφιλία με την δημιουργία αγώνων, εκθέσεων καθώς και της βιβλιογραφίας. Έτσι αρχίζουν και συντάσσονται τα πρώτα γεννολόγια και γίνονται συστηματικές προσπάθειες για την εξέλιξη της φυλής με την παρουσία πολλών και σημαντικών εκτροφείων Πόιντερ.

Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2010 18:44

QUEEN TOU GIAPPOU


Όνομα σκύλου/ Name of dog: QUEEN TOU GIAPPOU

 Εκτροφέας/ Breeder: Γιάππος Αχιλλέας

Φυλή/ Breed: POINTER

 Ιδιοκτήτης/ Owner: LUIGI ENDRIZZI

Φύλο/ Sex: ΘΗΛΥ

 

Χαρακτηριστικά σημάδια/ Markings:

 Χρώμα/ Color: ΛΕΥΚΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αρ. Δερματοστιξίας/ Tattoo Nr.:  

 

Ημ. Γέννησης/ Date of Birth: 25/2/2010

Ημ. Εγγραφής/ Date of registration:  

Αρ. Εγγραφής/ Registration Nr.: ΒΕΚ-96475

 


ΓΟΝΕΙΣ/ PARENTS ΠΑΠΠΟΙ/ GRANDPARENTS ΠΡΟΠΑΠΠΟΙ/ G.G.PARENTS ΠΡΟΠΡΟΠΑΠΠΟΙ/ G.G.G. PARENTS

1.ΠΑΤΕΡΑΣ

SPEED TOU GIAPPOU

3. ΠΑΤΕΡΑΣ

AZOR DI CEFALONIA

BEK-046675

7. ΠΑΤΕΡΑΣ

NICO V.D.P.

BEK-042704

15. ΠΑΤΕΡΑΣ

GIUZEPPE V.D.P.

DPZ 50/99

16. ΜΗΤΕΡΑ

USCHI V.D.P.

DPZ 51/95

8. ΜΗΤΕΡΑ

EMY DI MONTE DARMA

BEK-045310

17. ΠΑΤΕΡΑΣ

CLASTIDIUM BORK

PT 190479

18. ΜΗΤΕΡΑ

MILA

LOI 98/38294

4. ΜΗΤΕΡΑ

REBECCA TOU GIAPPOU

BEK-044709

9. ΠΑΤΕΡΑΣ

BAK

BEK-006147

19. ΠΑΤΕΡΑΣ

HARI

GR-F-425

20. ΜΗΤΕΡΑ

BETA

BEK-005178

10. ΜΗΤΕΡΑ

KALYPSO TOU GIAPPOU

BEK-018204

21. ΠΑΤΕΡΑΣ

BEN

BEK-008838

22. ΜΗΤΕΡΑ

BETTY

BEK-006153

2. ΜΗΤΕΡΑ

DIANA

BEK-038868

5. ΠΑΤΕΡΑΣ

AMOS DEGLI UBERTI

BEK-018660

11. ΠΑΤΕΡΑΣ

SIRIO

PT 131217

23. ΠΑΤΕΡΑΣ

RENO

PT 068406

24. ΜΗΤΕΡΑ

FRINDA DEL TIONES

PT 116325

12. ΜΗΤΕΡΑ

ZINDA

PT 143716

25. ΠΑΤΕΡΑΣ

ZEFIRO DEI ROSSATO

PT 109592

26. ΜΗΤΕΡΑ

CAMILLA

PT 153233

6. ΜΗΤΕΡΑ

ALVIS CINDY

BEK-022136

13. ΠΑΤΕΡΑΣ

RIBOT DELLA NOCE

PT 189608

27. ΠΑΤΕΡΑΣ

CARIDDI DEL VENTO

PT

28. ΜΗΤΕΡΑ

EDY

PT 171935

14. ΜΗΤΕΡΑ

ALVIS TUNDRA

PT 186173

29. ΠΑΤΕΡΑΣ

NIKO

PT

30. ΜΗΤΕΡΑ

ZITA DI CAL MONICA

PT 167406

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
27/02/2011 DERBY 2011 ΟΚΑΔΕ 1ος ECC-CAC
15/1/2012 ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΟΚΑΔΕ CQN

ΤΙΤΛΟΙ

     ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ  ΕΡΕΥΝΑΣ 

   ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΕΡΒΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

  ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ  ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΙΝΤΕΡ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 2014

Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2010 17:11

ZEFFIRO TOU GIAPPOU

Όνομα σκύλου/ Name of dog: ZEFFIRO TOU GIAPPOU

 Εκτροφέας/ Breeder: Γιάππος Αχιλλέας

Φυλή/ Breed: POINTER

 Ιδιοκτήτης/ Owner: Κατρής Μιχάλης

Φύλο/ Sex: ΑΡΡΕΝ

 

Χαρακτηριστικά σημάδια/ Markings:

 Χρώμα/ Color: ΛΕΥΚΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αρ. Δερματοστιξίας/ Tattoo Nr.:  

 

Ημ. Γέννησης/ Date of Birth: 26/8/2008

Ημ. Εγγραφής/ Date of registration: 

Αρ. Εγγραφής/ Registration Nr.: ΒΕΚ-081030

 


ΓΟΝΕΙΣ/ PARENTS ΠΑΠΠΟΙ/ GRANDPARENTS ΠΡΟΠΑΠΠΟΙ/ G.G.PARENTS ΠΡΟΠΡΟΠΑΠΠΟΙ/ G.G.G. PARENTS

1.ΠΑΤΕΡΑΣ

GERONIMO

BEK-068597

3. ΠΑΤΕΡΑΣ

GIM

PT 197784

7. ΠΑΤΕΡΑΣ

AROS

PT 181532

15. ΠΑΤΕΡΑΣ

ARDITO DEL VENTO

PT 160123

16. ΜΗΤΕΡΑ

LARA DELLE SORGIVE

8. ΜΗΤΕΡΑ

CALI

PT 180054

17. ΠΑΤΕΡΑΣ

DAR

18. ΜΗΤΕΡΑ

THEA

4. ΜΗΤΕΡΑ

ZARA ALESSANDRO&NICOLA

JR 700517PO

9. ΠΑΤΕΡΑΣ

LANCERE DEL VENTO

LOI 187199

19. ΠΑΤΕΡΑΣ

FALERNO DEL VENTO

20. ΜΗΤΕΡΑ

TEBE DEL VENTO

10. ΜΗΤΕΡΑ

GILDA ALESSANDRO&NICOLA

JR 79851PO

21. ΠΑΤΕΡΑΣ

ARGO

22. ΜΗΤΕΡΑ

TEBE DEL VENTO-KIRA

2. ΜΗΤΕΡΑ

GEMMA TOU GIAPPOU

BEK-055730

5. ΠΑΤΕΡΑΣ

RIO

LOI 00/115403

11. ΠΑΤΕΡΑΣ

RΙBOT DELLA NOCE

PT 189608

23. ΠΑΤΕΡΑΣ

CARRIDI DEL VENTO

24. ΜΗΤΕΡΑ

EDY

12. ΜΗΤΕΡΑ

CALI

PT 180054

25. ΠΑΤΕΡΑΣ

DAR

26. ΜΗΤΕΡΑ

THEA

6. ΜΗΤΕΡΑ

DIANA

BEK-038868

13. ΠΑΤΕΡΑΣ

AMOS DEGLI UBERTI

BEK-018660

27. ΠΑΤΕΡΑΣ

SIRIO

28. ΜΗΤΕΡΑ

ZINDA

14. ΜΗΤΕΡΑ

ALVIS CINDY

BEK-022136

29. ΠΑΤΕΡΑΣ

RIBOT DELLA NOCE

30. ΜΗΤΕΡΑ

ALVIS TUNDRA

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
09/01/2011 ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ  ΟΚΑΔΕ CQN
13/1/2012 ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ  ΟΚΑΔΕ CQN
29/01/2012 ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΟΚΑΔΕ CAC-CACIT
23/2/2012 ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΟΚΑΔΕ M.B

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 3