• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Giappos Pointers

AboutUs-01Γεννημένος το 1968 μέσα σε μία έντονα κυνηγετική οικογένεια, ήρθα από πολύ μικρός σε επαφή με τις συγκινήσεις που προσφέρει το κυνήγι. Όπως ήταν φυσικό η δραστηριότητα αυτή με μάγεψε και από την ηλικία των 12 ετών ακολουθούσα συστηματικά τoν πατέρα μου και τους θείους μου. Παρότι οι  πρώτες μου εμπειρίες ήταν τα λαγοκυνήγια.έμενα με προσέλκυσε πολύ γρήγορα το κύνηγι του φτερωτού. Έτσι το 1983 σε ηλικία 15 ετών απέκτησα το πρώτο μου σκύλο. Έναν επανιέλ μπρετόν με το οποίο ξεκίνησα να μαθαίνω τόσα για το σκύλο όσο και για το κυνήγι . Το 1986 με την έκδοση της πρώτης μου κυνηγετικής άδειας , ξεκίνησε και η αναζήτηση για τον σπουδαίο κυνηγετικό σκύλο. Μετά από 2 χρόνια, ήρθε και η πρώτη μου επαφή με το Πόιντερ. Από την στιγμή αυτή και μετά σφυριλατήθηκε ένας ισχυρός δεσμός και μία σχέση ζωής με την φυλή αυτή. Στα φοιτητικά μου χρόνια στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης παρακολουθούσα ταυτόχρονα και την ανάπτυξη της καθαρόαιμης κυνοφιλίας στην Ελλάδα. Γρήγορα αντιλήφθηκα την σημασία της καθαρόαιμης εκτροφής. Το 1994 με το πέρας των σπουδών και της στρατιωτικής μου θητείας απέκτησα και το πρώτο μου καθαρόαιμο Πόιντερ. Μία πανέμορφη θυληκιά με την οποία άρχισα να συμμετέχω και στις πρώτες κυνοφιλικές εκδηλώσεις, αποκτώντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να απολαμβάνω μία παράπλευρη ευχαρίστηση με το κυνηγόσκυλό μου. Το 1995 ήρθε με το πρώτο CAC και ΒΟΒ σε έκθεση του Κ.Ο.Ε με κριτή τον κ. Alighiero Amanati, έναν σπουδαίο Πόιντερμαν. Η φλόγα ήδη είχε ανάψει και η πορεία ήταν πλέον δεδομένη. Η πρώτη μου εκτροφική προσπάθεια έγινε το 1996 και σαν συνέπεια ήρθαν και οι πρώτες ερασιτεχνικές συμμετοχές μου σε αγώνες. Το 1998 με τα πρώτα άτομα της εκτροφής μου κερδίζω την Πανελλήνια Έκθεση εκτροφής του ΟΚΑΔΕ με κριτές δύο γίγαντες της Ευρωπαικής Κυνοφιλίας.

AboutUs-08Οι κ.Dellatorre και J.M.Pillard μου δίνουν το Β.I.S στην θυληκιά Bella η οποία ήταν και σκύλα εργασίας. Ο αδερφός της, Bak αρκέστηκε στο τίτλο του Καλύτερου Αρσενικού Πόιντερ Ελληνικής Εκτροφής. Την ίδια χρονιά βγάζω την δική μου επωνυμία, ‘’ΤΟU GIAPPOU’’.

Το σαράκι πλέον είχε μπει βαθιά μέσα μου και ο δρόμος δεν είχε πια επιστροφή. Για αρκετά χρόνια παρέμεινα ένας εραστής της κυνοφιλίας, παρακολουθώντας την απο κοντά όχι όμως από μέσα. Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επέτρεπαν επιπλέον ενασχόληση. Το όνειρο όμως της επαγγελματικής μου ενασχόλησης με την κυνοφιλία με στοίχειωνε πάντα. Αργά αλλά σταθερά μεθόδευσα την μετάβασή μου από τον χώρο των Πολυεθνικών Φαρμακευτικών Εταιριών στον χώρο της Κυνοφιλίας.

Σημαντικός συμπαραστάτης σε αυτήν την απόφαση υπήρξε η συζυγός μου η οποία πάντα με ενθάρυνε να κυνηγήσω το ονειρό μου. Έτσι από το 2003 ξεκίνησα συστηματικά να παρουσιάζω σε αγώνες σκυλιά δικής μου καταρχήν ιδιοκτησίας. Το 2006 ξεκίνησα να δείχνω σε αγώνες τα πρώτα άτομα με την επωνυμία ‘’ΤΟU GIAPPOU’’. Την ίδια χρονιά κερδίζω και τον τίτλο της Καλύτερης Εκτροφής Πόιντερ Εργασίας. Έναν τίτλο που ξανακέρδισαν τα σκυλιά μου και το 2007 και το 2008.

Στα χρόνια αυτά αναδείχθηκαν από την εκτροφή μου Πρωταθλητές Έρευνας Κυνηγίου, Πρωταθλητές Μεγάλης Έρευνας, Πρωταθλητές Μορφολογίας καθώς και Απόλυτοι Πρωταθλητές. Την ίδια περίοδο παρουσιάστηκαν σε όλους τους τύπους των αγώνων, από Μεγάλη Έρευνα, Έρευνα Κυνηγίου, Πρακτικό Κυνήγι, Αγώνες Βουνού και Μπεκάτσας με απόλυτη επιτυχία. Έτσι στελέχωσαν άτομα της εκτροφής μου όλους τους τύπους των Εθνικών Ομάδων αποδεικνύωντας την δυνατότητά τους να προσαρμόζονται και να αποδίδουν σε όλα τα τερραίν και σε όλα τα θηράματα.

AboutUs-05Τέλος σημαντική παραμένει και η προσήλωση μου στην τήρηση ενός υψηλού μορφολογικού στάνταρ. Απόδειξη αποτελεί το πλήθος των κορυφαίων διακρίσεων σε όλες τις εκθέσεις μορφολογίας με αποκορύφωμα τις Εθνικές Εκθέσεις Εκτροφής του ΟΚΑΔΕ όπου τα τελευταία χρόνια αποτελούν οι σκύλοι μου από τους βασικούς διεκδικητές των μεγάλων διακρίσεων.

Από το 2008 δημιουργήσαμε τις δικές μας ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Άσσηρο της Θεσσαλονίκης. Έναν χώρο πρότυπο στην καρδιά των καλύτερων τερραίν στην Ελλάδα, πλούσιου σε πεδινές πέρδικες. Εγκαταστάσεις οι οποίες προσφέρουν άριστες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των σκύλων, τόσο των δικών μας όσο και των πελατών μας. Με την ίδια προσοχή και αυστηρότητα που δείχνουμε στην επιλογή των γεννητόρων, την ίδια έχουμε δείξει και στον σχεδιασμό των εγκαταστασεών μας. Το μότο μας υπήρξε πάντα το ‘’bravo an bello’’ δηλαδή ‘’καλό και όμορφο’’ σε όλες τις επιλογές μας. Η ίδια φιλοσοφία θα συνεχίσει ακόμη πιο έντονα να μας συνοδεύει και στο μέλλον ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες  και σκύλους στους πελάτες μας.

Με αυτόν τον σύντομο βιογραφικό σας καλοσωρίζουμε στο site μας και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

 

 

Μετα τιμής

Γιάππος Αχιλλέας

Γιάππου Ραφαηλία

Gallery Φωτογραφιών